Gülüyorum Sana Dünya Beni Artık Üzemeyeceksin

Hayatımda pek çok kötü gün oldu. Ama , artık hayatımın en kötü gününün bir tarihi ve saati var. Babamın vefat haberini aldığım, 2 Eylül  2016 cuma günü saat 19:00 

Göğüs boşluğumda nefesimi kesen, hiç geçmeyen bir acı, ağlamaktan kalmayan gözyaşlarımla yazıyorum. Bu sefer babam için yazıyorum. Anne, babasını kaybedenler için yazıyorum.Dilerim ben sevdiğim diğer insanlardan önce ölürüm. 

Babasını kaybeden bir arkadaşım;

-Sana kötü bir haberim var. İçindeki acı hiç geçmeyecek. Sadece,  o acıyla yaşamayı öğreneceksin. dedi.

Babam öleli bir hafta oldu. Onun ölümüyle birlikte benim ruhumdaki müzik sustu. Bir anda büyüdüm. Hayatımda üzüldüğüm şeyler şu an çok anlamsız geliyor. Diyorum ki keşke yaşasaydı. Hiçbir şeyden şikayet etmezdim.

Bir anda öldü. Uzaktaydı konuşamadık. Helalleşemedik, bir iki kırgınlığı vardı. Acaba beni affetmişmiydi ? Keşke daha çok sarılsaydım. Keşke daha çok arasaydım. Keşke daha çok sevdiğimi söyleseydim. Keşke istediği herşeyi yapsaydım. Keşkelerden yumak oldum. 

Durmadan birlikte yaptığımız güzel şeyleri düşünüyorum. Beni götürdüğü ilk film, tavla öğretişi, birlikte kurban kesmeye gidişimiz, bunun gibi bir çok şey. Biliyorum şükretmeliyim. Bunları yaşayamayan pek çok insan var.

Hakkında çok kısa bahsetmek istiyorum.

Duygularını söze dökmede çok başarısız olsa da sizi sevdiğini bilirdiniz. Ailesine , arabasına ,bilgisayarına çok düşkündü. İnsanlara yardım etmeyi severdi. Kimsenin üzülmesine , ağlamasına dayanamazdı.Çok iyi bir insandı. Arkasından hep iyi şeyler söylendi. 

Gömülmeden önce iki kez baktım ölüsüne , yüzünde huzurlu bir gülümseme vardı, uyuyor gibiydi. Sanki gülüyorum sana dünya, beni artık üzemeyeceksin diyordu. 

Bu yazıyı yazmamdaki esas neden, sadece üzüntümü sizlerle paylaşmak değil aynı zamanda bazı şeyleri hatırlatmak. Kendinizi hayatın telaşesine kaptırıp, sonra benim gibi keşkeler yaşamayın. Sevdiğiniz insanlara daha fazla zaman ayırın. Bir anda yokolup gidiyorlar sonra özlesenizde çaresi olmuyor. Konuşamıyorsunuz, sarılamıyorsunuz. İçinizdeki pişmanlık ve acıyla kalakalıyorsunuz.

Yakınlarınızı kaybettiyseniz, biraz içinizi ferahlatmak için öğrendiğim şeyleri yazayım. İyi insanlar mezara konulduğunda mezarları cennet bahçesine dönermiş. Ruhları huzur içinde cennet bahçesinde kıyamete kadar beklermiş. Kıyamette mezarda kaç gün kaldın diye sorulduğunda, bir gün derlermiş. 

Sağlıkla ve sevgiyle kalın. Allah sevdiklerinizden ayırmasın.

 

4 thoughts on “Gülüyorum Sana Dünya Beni Artık Üzemeyeceksin

  1. Tekrar başın sağolsun seni aradım taziyelerimi iletmek için ama meşguldun sanırım mekanı cennet olsun kelimeler kifayetsiz kalıyor bazı durumlar için Allah sabır versin …

    Beğen

  2. yazdıklarının hepsine canı gonulden katılıyorum canım benim kimseyi özelliklede sevdiklerimizi kırmamalıyız edip amcam kimseye kızmaz kızamaz çok güzel kalpli birisiydi mekanı cennet olsun

    Beğen

Yorum bırakın