EVİMDEKİ KARA DELİK

Evlerimizde bir canavar yaşıyor. Aksi gibi bu canavar evimizdeki çorapların tekini giymeyi , toka takmayı çok seviyor. Bir süre sonra çorapların teklerine, lastik ve tel tokalara ulaşılamıyor.

Ben evimde yaşayan canavar iç çamaşırlarımıza göz dikmediği sürece dert etmemeye karar verdim. Pes ettim demek daha doğru.

Biliyorum pek çok evde aynı sorun var. Özellikle çorap tekleri, lastik ve tel tokalar bir daha bulunmamak üzere ortadan kayboluyor. Çıldırıyorsunuz ama nafile.

Çorap tekleri bazen çamaşır makinesinin su giderinden çıkıyor. Makine arıza verip te açtığınızda ”aaa buradaymış.” diyorsunuz.

Bunlar bir tarafa sizin için gerçekten çok önemli olan şeylerin evin içerisinde kaybolması ve bir türlü bulunamaması çok sinir bozucu oluyor.

Aşırı çaresiz kaldığınızda, kaybettiğiniz şey sizin için çok değerliyse, devreye kayıp eşya bulma duaları giriyor.

Bütün dinlerde kayıp eşya bulma temsilcileri var. Bu mübarek insanlar sadece bu işle ilgileniyor. Mesela bizim Ethem Dedemiz bulunuyor. :))

Kim olduğunu asla bilmediğim bu mübarek insana,

” Ethem dede, Ethem dede yitiğimi bulam dede, sana 3 ihlas bir Fatiha okuyam dede ”diyorsunuz. Her nasılsa o eşya bulunuyor. Daha doğrusu bulunacağına inanılıyor.

Hristiyan aleminin kayıp bulucu mübarek şahsiyeti, St. Anthony bu işin üstatlarından.

Hristiyanlar,

”Sevgili St.Anthony Tanrı’dan kaybolan şeyleri geri getirme özel gücünü alan İsa’nın mükemmel yardımcısı, kaybolanın bulunmasına izin ver.” şeklinde dua ediyor.

Sonuçta bu insanlara basit şeyler için dua etmek biraz utanç verici olsa da, her dinin bir kayıp bulucusunun olması baya ilginç.

Burada aklıma acaba kayıp insanları da bulabiliyorlar mıdır? diye bir soru geliyor. Keşke bulabilseler değil mi?

Eşya bir şekilde yerine konuyor. Ama değerli bir insan kaybolduğunda yeri doldurulamıyor.

Sizin için değerli hiçbir şeyi kaybetmemeniz dileğimle,

Sevgiyle kalın…..

1 thoughts on “EVİMDEKİ KARA DELİK

  1. İsa kalbimizdeki kara deliği bulur ve yok eder. Çok güzel.

    Sevgilerimizle, 🥰 Sent from my iPhone

    >

    Beğen

Yorum bırakın